Duurzame samenwerking met Lovink

LoviSil® biedt betrouwbare verbinding voor zonneparken

Hollandia-Vloeivelden, één van de grootste zonneparken van Nederland. Het 20kV- net tracé wordt voorzien met de verbindingsmoffen van Lovink. De LoviSil® mof biedt zowel elektrisch als mechanisch de beste bescherming en de vloeibare siliconen- technologie is uitermate geschikt voor duurzame toepassingen.  

Er worden ruim 280.000 zonnepanelen geplaatst op het park. De vloeivelden zijn onderdeel van de afvalwaterzuivering van de aardappelmeelfabriek Hollandia, en behouden hun functie. De zonnepanelen worden op hoogte gebouwd, waardoor het water onder de panelen kan blijven staan. Een mooi voorbeeld van dubbelgebruik. De locatie is omgeven door een dijk waardoor het zonnepark volledig uit het zicht wordt gerealiseerd. Medio 2020 zal het park van bijna 113 Megawatt operationeel zijn.

Duurzame samenwerking
Solarfields, producent van duurzame energie, heeft de ondergrondse infra uitbesteed aan WATT Infra. Na uitgebreide tracéstudie en engineering gingen zij op zoek naar passende partners voor het middenspanningsnet. Ron Tiedink, accountmanager Lovink Enertech: “De energietransitie zorgt voor steeds meer duurzame energieprojecten. Hierdoor groeit de vraag naar expertise én betrouwbare oplossingen. De samenwerking tussen WATT Infra en Lovink bleek al snel een goede match.”